Vedligeholdelse af hegn

Selv om min far på 76 år stadig er sund og rask, er der alligevel nogle praktiske opgaver i huset og haven, som han er nødt til at have hjælp til. For eksempel brugte jeg en del af den forgange weekend på at opsætte et nyt havehegn  i skellet ind til min fars nabo.

For nogle uger siden nævnte min far, at han mente, at han godt selv kunne klare opgaven, som efterhånden trængte sig mere og mere på, fordi det gamle træhegn trods min fars vedligeholdelse med maling hvert andet år efterhånden var blevet noget faldefærdigt, og et af fagene i det traditionelle flethegn lagde sig under en kraftig efterårsstorm ned i en skrå position, så det ikke var specielt kønt længere.

Jeg tilbød selvfølgelig min hjælp med både indkøb af de nødvendige materialer og opsætning af hegnet, hvilket min far da også gerne tog imod. Jeg havde for nylig i en annonce set et pvc hegn, som ifølge annoncen er totalt vedligeholdelsesfrit, så jeg foreslog min far, at vi skulle sætte sådan et op, for så ville han være fri for nogensinde at skulle male hegnet.

Ja, det lyder jo tiltalende, men jeg er nok lidt gammeldags, så jeg synes altså, at sådan et hegn skal være af træ, sagde min far. Men jeg satte mig for at få ham overbevist om, at et plasthegn  ville være det helt rigtige for ham, og måden at overbevise ham på ville selvfølgelig være at vise ham sådan et, så han med egne øjne kunne se, at sådan et hegn trods det kunstige materiale på bare en smule afstand til forveksling ligner et hegn af træ.

Og jeg var så heldig, at det byggemarked, hvor jeg normalt handler, på det tidspunkt havde en lille udstilling med tre forskellige typer vedligeholdelsesfrie hegn, som jeg gerne ville vise frem for min far. Så jeg hentede ham en dag og kørte ham ind til byggemarkedet, hvor vi tog de udstillede hegn af plastic i nærmere øjesyn.

Og det var faktisk først, da min far kom helt tæt på det flethegn, jeg selv ville foretrække, at han kunne se – eller snarere mærke – at det var fremstillet af plast. Jeg fortalte ham, at den anvendte pvc er gennemfarvet, så man aldrig skal bekymre sig om at male hegnet. Man skal højest spule det med haveslangen en gang imellem, hvis der er kommet støv eller jord på hegnet.

Han var overbevist med det samme, og han interesserede sig overhovedet ikke for prisen men besluttede sig på stedet for, at det skulle være den type hegn. Jeg havde på forhånd husket at tage mål af det bestående træhegn i fars have, og det passede faktisk fint med at købe fire fag på hver 180 centimeters bredde, så vi ikke skulle til at have hegnet specialfremstillet efter vores egne mål.

Nu, hvor det nye hegn er sat op, synes min far heldigvis, at det er usædvanligt flot, og jeg kunne konstatere, at det var meget let at arbejde med.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *