Tyverialarm versus privatalarm

Når du overvejer at købe og få installeret en tyverialarm, så skal du være meget opmærksom på, hvad du egentlig køber. Tyverialarmer findes nemlig i mange forskellige udgaver, og de fleste udbydere skelner mellem tyverialarmer til virksomheder og privatalarmer. En privatalarm er en tyverialarm, som er målrettet til almindelige borgere og deres hjem.

Hvorfor alarm?

Der kan være mange grunde til, at du vil have en alarm sat op. Den vigtigste er nok, at du vil føle dig tryggere. Måske har du oplevet at få indbrud i din bolig. Så ved du, at det kan have store psykiske omkostninger. Det er ikke sjovt at få sine sager rodet igennem. Og det er heller ikke sjovt at skulle tale med forsikringsselskabet og politiet bagefter. Så tryghed er absolut en faktor, der spiller ind, når du beslutter dig for at anskaffe en privatalarm.
En anden grund kan være, at du har nogle værdigenstande i din bolig, og at forsikringsselskabet kræver, at du sikrer dem på bedst muligt vis. Et pengeskab og en privatalarm kan være en god løsning, hvis det er tilfældet. Det kan være, du eller din partner har nogle meget dyre smykker, som skal forsikres. Eller I ejer måske et meget dyrt maleri. Ja, så vil det ikke være en dårlig idé at anskaffe en alarm.

En privatalarm kan fås i mange forskellige udgaver. Du kan vælge mellem forskellige abonnementer og forskelligt udstyr alt efter, hvilken udbyder du vælger at samarbejde med. Måske føler du, at det er bedst, hvis I har en døgnvagt tilknyttet 24/7. Sker der et indbrud, vil vagten oftest tage ud til din ejendom og sørge for at lukke den. Vagten kan ikke forhindre indbruddet, hvis det sker. Du kan få en privatalarm, som også har kameraer, og som via systemets sensorer kan tage videoer af de uønskede gæster. Du skal bare huske, at kameraerne ikke må indstilles, så de tager videoer af offentlige veje og gader.

Abonnementer

Ofte er der abonnementer, som tilbyder, at du får besked om, at din alarm er gået via sms. Det kan være praktisk, fordi så kan du ringe til politiet, uanset hvor du er. Sommetider kan abonnementet sende sms’en til flere personer, du vælger. Det kan fx være dine naboer, som så kan hjælpe. Det kan være meget praktisk, hvis du fx er på ferie langt væk, og ikke kan være til stede, når politiet kommer.

De fleste alarmsystemer har også en app, du kan bruge. Det er nok det mest praktiske at få abonnement, som også inkluderer en app. Det er nemlig sådan, at du helt sikkert vil glemme at slå alarmen til, når du går hjemmefra om morgenen. Med app’en kan du slå alarmen til via internettet. Og du kan naturligvis slå den fra, lige inden du træder ind ad døren, så alarmen ikke går uden grund.

Et abonnement på en privatalarm behøver ikke at koste ret meget. Jeg synes, du skal finde ud af hvad jeres behov er, og vælge derefter. Jeg ved godt, at der findes meget avancerede systemer, men husk: En privatalarm skal hjælpe dig og din familie til et trygt liv. Den skal ikke blive en byrde for jer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *