Ticket to Ride er et helt specielt brætspil

Brætspillenes historie går helt tilbage til ca. 3500 år f.kr., hvor spillet Senet er blevet fundet i en grav fra den prædynaiske periode, hvilket gør det til verdens ældste brætspil nogensinde.

Brætspil har dog udviklet sig utroligt meget gennem de tusinder af år, der er gået, men har altid været et centralt samlingspunkt for både hygge og konkurrence, for alle aldre og på alle kontinenter.

Brætspillene har i en periode været næsten forsvundet fra de danske stuer, men har de seneste år fået nyt liv igennem folks lyst til at samle familien om en fælles aktivitet, når vi nu lever så stor en del af vores liv på nettet og igennem skærme i dagligdagen.

De nye typer af brætspil har typisk et tema, og er ikke ”bare” et spil som Kalaha eller Skak. Der findes uendeligt mange typer spil, men der kan være spil med henvisninger til bøger som Lord of the Rings brætspil, eller brætspil med et generelt tema som eksempelvis togtransport, som spillet Ticket to Ride.

Hvad går Ticket to Ride ud på?

Ticket to Ride handler i bund og grund om at bygge jernbaner mellem de store internationale jernbanehubs i verden.

Det gør man ved at man trækker nogle kort i forskellige farver fra en bunke, hvor det så gælder om at have mange af den samme farve, så man kan bygge jernbanen i den pågældende farve der optræder på brættet.

Undervejs bliver spillet dog mere kompliceret, da man får missioner der giver ekstra point, og det faktum at flere tog ikke kan køre på samme strækning. Med andre ord gælder det altså om at være first mover på en strækning, for at forhindre dine modspillere i at få monopol på en rute.

Jo længere din rute, jo flere point.

Spilleren med flest point vinder til sidst.  

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *