Telefoner alle vegne

Jeg ser så mange unge mennesker rende rundt med en mobiltelefon i hånden. Den bliver brugt til at gå på internettet med, til at lytte til musik med, til at finde vej med, til at fotografere med og til at sende beskeder med. Jeg tvivler på, hvor meget den egentlig bliver brugt til at tale med.

Det er sandt, at vi taler mere i dag, i forhold til for 30 år siden. Men jeg synes egentlig ikke, at jeg ser mange unge mennesker tale i den.


Nogle af telefonerne, jeg ser, er faktisk meget avancerede. De kan det samme som en computer. Men hvor er det dog irriterende, når de begynder at bimle og bamle: Ding, når der kommer en ny besked, ding, når der kommer en ny mail, ding, når en ven har postet noget på Facebook osv. Det er da ikke til at holde ud. Konstante forstyrrelser.

Sociale medier

De unge mennesker bruger deres mobiltelefon til at kommunikere med hinanden via de sociale medier. Jeg har set nogle posts, hvor det er umuligt at afkode, hvad de faktisk skriver. LOL kender jeg, Ur kender jeg også, men det er så det. XOXO, kendte jeg ikke – kryds og bolle? Sender de invitationer til hinanden om at spille det? Nej, det betyder ”Hugs and Kisses”, har jeg fået at vide. Aha.

Ja, jeg lærer noget hver dag. Det er ikke, som da jeg var meget ung, og skulle lave telefonpasning i en reception på et stort hotel. Den gang – altså i meget gamle dage – da sad vi faktisk med en telefon, og et sæt plugin-kabler, som skulle kobles til rummet, som en gæst ville i kontakt med. Den ny teknologi har erstattet den gammeldags form for telefonpasning for de unge. Helt anderledes er det for virksomheder og organisationer, der stadig har et stort behov for den talte kommunikation. Også her er teknologien en vigtig brik, da den bruges til at muliggøre, at et firmas telefoner kan passes af et professionelt bureau eller call center, om du vil.

Men er den blevet så avanceret, at vi ikke taler med hinanden mere? De unge har deres mobile telefoner – man kan måske vove at påstå, at de laver en helt anden og meget personlig form for telefonpasning, når deres telefoner begynder at bimle og bamle?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Telefoner alle vegne, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *