Specialbutik med dykkeudstyr

Det var en meget tilfreds William, der ringede til mig i aftes og fortalte, at han langt om længe havde fundet det, han uden tøven ville betegne som sit drømmejob. William er vores voksne søn Mortens meget nære ven, og de har været venner lige siden børnehaveklassen i skolen. For nogle år siden mistede William sine forældre ved en trafikulykke, da han selv var 19 år gammel, og lige siden har han i praksis været som en søn for os, fordi vi helt naturligt blev temmelig involveret i hans situation efter forældrenes død.

William fortalte i telefonen, at han havde fået ansættelse i en specialforretning for dykkerudstyr i Aarhus, og jeg kunne straks forstå, hvorfor han kaldte det et drømmejob. Sagen er nemlig den, at William og Morten gennem de seneste godt og vel tre år har dyrket dykning med stor entusiasme.

Det startede med, at de var på ferie sammen på Rhodos, og der havde de mødt et par piger, som om dagen brugte en hel del tid på at ligge ude i havet og studere fiskene og andre dyr i vandet under sig. De to piger havde købt noget billigt snorkel udstyr på feriestedet, men de nød åbenbart meget at snorkle, når de alligevel skulle ud at bade.

Morten og William var måske nok ikke specielt interesserede i at snorkle, men de var helt sikkert meget interesserede i at være sammen med de to unge piger, så de valgte at købe dykkermaske og snorkel, så de kunne følge med pigerne.

Og så var de begge to blevet meget fascinerede af livet i havet og havde for alvor fået blod på tanden med hensyn til dykning. Endda så meget, at de havde meldt sig til et dykkerkursus, som blev tilbudt på stranden i nærheden af deres feriehotel. De havde nemlig begge to masser af lyst til at prøve at komme ud på dybere vand og dykke rigtigt med iltflaske og alt det øvrige, nødvendige udstyr.

Siden har de to unge mænd været på flere billige dykkerrejser sammen, og sidste år havde de sparet penge sammen til at tage på et dansk dykkerkursus, så de kunne få certifikat som erhvervsdykkere. De havde vist nok en drøm om at kunne leve af at dykke, men i hvert fald indtil nu har ingen af dem fundet et fast job som dykker, men de påtager sig af og til dykkeropgaver i forbindelse med noget nyt byggeri her på havnen i Aarhus.

William er faktisk uddannet i en forretning, nemlig et sportsmagasin, så med sin erfaring som dykker og store interesse i det fag – eller sport om man vil – er jobbet som sælger i en specialforretning for dykkerudstyr selvfølgelig meget attraktivt for ham, selv om han vil blive temmelig bundet i den nye stilling.

Sagen er nemlig, fortalte han, at han ikke bare er ansat som sælger men nærmere som forretningsbestyrer, idet sådan en forretning ikke har omsætning nok til flere ansatte. Men det generer ham ikke, og jeg går bestemt også ud fra, at han kan klare jobbet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *