Robotter i hjemmet

Tidligere har robotter nok mest været kendt fra industrien, hvor de i nogle brancher har håndteret en hel del af produktionen i mange år efterhånden. Men robotter er efterhånden også blevet ganske almindelige i de danske hjem. For de flestes vedkommende har den første robot nok været en robotstøvsuger, som i de senere år har nydt ganske stor udbredelse. Men også andre robotter som f.eks. robot plæneklippere og sågar robotter, som kan vaske gulvet eller vinduerne er ved at blive ganske almindeligt at støde på.

En stor del af grunden til at robotterne vinder så meget frem, som de gør, er, at teknologien har udviklet sig med en rivende hast i de senere år. Og samtidig har masseproduktion gjort, at priserne er kommet ned i et leje, hvor de fleste har mulighed for at være med.

På en side som http://robotpriser.dk/ kan man finde oversigter over nogle af de mest populære robotter til hjemmet. Her kan man sammenligne de forskellige modellers mest almindelige funktioner og på den måde se, hvor man får mest for sine penge. Læs f.eks. mere om robotstøvsugere her eller robot plæneklippere her.

Tendensen med robotter i hjemmet er næsten kun lige kommet i gang og det er helt sikkert en udvikling, som man kan forvente vil tage yderligere fart i de kommende år. Mange nye typer robotter vil uden tvivl se dagens lys. Og det er da også besnærende at kunne læne sig lidt tilbage og se nogle af de faste og nogle gange trivielle opgaver bliver overtaget af maskiner.

Herudover har robotter også deres berettigelse på f.eks. områder som hjemmeplejen, hvor de kan være med til at eks. at tage nogle af de tunge løft fra plejepersonalet.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/6 (1 vote cast)
Robotter i hjemmet, 5.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

(3) COMMENTS

 1. Ja, udviklingen er gået temmelig stærkt de senere år. Det bliver spændende at se om det fortsætter med samme tempo i de kommende år.

  Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at se endnu flere robotter i vores hjem. Det bliver interessant at se, hvad de næste opgaver, som de kan løse, bliver.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. åhhh, hvor ville det bare være rart at have sådan nogle “fyre” til at klare sagerne derhjemme. Så kunne man selv få en masse tid i overskud til at lave noget mere spændende end rengøring osv. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Ja, det ville være perfekt at have sådan en omgang robotter til at klare arbejdet. Og nu er det jo egentlig heller ikke fordi, at de fylder ret meget. Så det vil ikke kræve den store plads at opbevare dem.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *