Puslespil kan spilles af alle generationer

Selv små børn kan lægge puslespil

Puslespil kommer i mange forskellige former og størrelser. Og der kan findes nogen, som passer til enhver aldersgruppe. Puslespil har en række gode egenskaber, som man kan få udbytte af.

Mange forskellige sværhedsgrader

Nogle spil er for alle aldre. Det gælder især gamle, klassiske spil, da de ofte kommer i forskellige udgaver og med forskellige sværhedsgrader. Dette gælder blandt andet puslespil, hvor man skal sætte et bestemt antal brikker sammen til en større helhed. Helheden udgør typisk en tegning eller et foto, der afbilleder alt lige fra eksotiske dyr til seværdige bygninger og kendte personer. Dette er nok den mest almindelige form for puslespil. Og de varierer typisk i sværhedsgrad via antallet f brikker, motivets detaljer samt størrelsen af brikkerne.

Mange mennesker husker ofte disse puslespil fra deres barndom, da det er et godt spil til at træne børns koncentration, indlæringsevne og hjerneaktivitet. I denne helt tidlige alder har spillet for det meste et sted mellem fire og otte brikker, hvilket gør det forholdsvis simpelt at sætte sammen.

Styrk din tålmodighed ved at lægge puslespil

I takt med at man bliver ældre, får man behov for større udfordringer, og søger derfor mere avancerede puslespil med flere brikker og motiver med større detaljegrad. For de meget øvede spillere findes spillet med op til flere tusinde brikker. Det kan dog tage mange dage at samle, og kræver derfor en god portion vilje og tålmodighed. På den måde kan spillet benyttes på tværs af alle generationer og niveauer, og bruges derfor også til udviklingshæmmede eller hjerneskadede, for at styrke deres koncentrationsevne og tålmodighed.

Puslespillet har udviklet sig

I nyere tid har puslespillene også indtaget en række andre former en de traditionelle spil med flade brikker. Nogle spil er således blevet tredimensionelle og kan eksempelvis være udformet som æg, firkanter el.lign. Det tilfører puslespillene en helt ny dimension, hvor man virkelig udfordrer og sætter hjernen på prøve.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *