Frederiksberg

Min bedste veninde har fået en ny lejlighed ude på Frederiksberg. Hun er rigtig glad og skal flytte fra Østerbro om en lille måneds tid. Hun har mange originale planer for, hvordan hun vil indrette sig. Fx vil hun lave kontor i stuen, soveværelse i det mindste rum, og et hygge-arrangement i det store rum. Køkkenet og badeværelset kan hun af gode grunde ikke lave om på funktionerne på. Det er efter min mening en lidt utraditionel måde, hun vil indrette sig på. Men det er hende, der skal bo der. Og som hun siger: Søvn og sex kan klares på under 4 m2, og det bedste rum, skal tilegnes de funktioner, som optager mest af hendes tid.

Stuen

Stuen skal derfor være hendes arbejdsrum. Hun opholder sig mindst 12 timer dagligt i det. Sommetider op til 16 timer. Det er faktisk kun, når jeg besøger hende, at hun har brug for et rum, der kan kaldes for stuen eller hyggerummet. Det behøver derfor ikke at være det største. Bare et par gode og behagelige lænestole eller en lille sofa, og et lille bord, så vi kan sludre og sladre i timevis.

Arbejdstiden

Tro nu ikke, at hun er arbejdsnarkoman. Det er hun ikke. Hendes arbejdsrum er nemlig også hendes hobbyværksted. Hun er ret dygtig til at tegne og sy. Og hun arbejder med forskellige medier – fx metal og ler. Samtidigt arbejder hun professionelt som programmør for et stort selskab. Meget af hendes professionelle job laver hun hjemmefra. Det er faktisk kun en gang om måneden, at hun er nødt til at tage til møde i firmaet.

Egentlig kan jeg godt forstå hendes logik. Det er vigtigt, at man føler sig godt og trygt tilpas, når man arbejder og skaber. Og stuen tilbyder, at hun har plads til flere forskellige aktiviteter.

Lige nu er hun ved at få lavet nogle ting i lejligheden. Jeg har været henne og se den. Der er et utroligt smukt lys i det største rum. Jeg forstår fuldt ud, hvorfor hun har valgt at indrette sig, som hun gør.

Det, hun har nået indtil nu, er at få malet væggene i alle rummene. Hun har også fået sat nye vinduer i stuen. Der er kommet ruder med dobbeltglas. Senest er hun gået i gang med at få lagt nyt gulv i køkkenet. Det var sådan set også hårdt tiltrængt. Der lå sådan nogle linoleumsplader i sort-hvidt mønster, som var meget moderne engang tilbage i 80’erne.

God låsesmed?

Da jeg var henne hos hende, spurgte hun mig, om jeg kender en god låsesmed på Frederiksberg. Det gør jeg, fordi jeg tit glemmer mine nøgler. Så hun fik nummeret til ham, jeg har haft fat i et par gange. Hun havde nemlig talt med sit forsikringsselskab, og de havde anbefalet hende, at hun fik omkodet nøglen til hoveddøren. Og eventuelt også sat en ekstra sikkerhedslås op. De anbefalede det, fordi den lås, som sidder i døren nu, er forældet, og de forlanger, at der bliver sat en godkendt sikkerhedslås op, før en hendes tyveriforsikring dækker. Det er vigtigt for hende, at den dækker, da hendes værker betyder meget for hende.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *