Et fix med damp

Nå, skal du lige have et fix, spurgte min 22-årige søn spøgefuldt, da jeg greb den lille flaske med væske for at sende et par dråber ned i filteret på min forholdsvis nyanskaffede e-Cigaret. Ja, det er ved den tid, svarede jeg bare for at blive i den spøgefulde tone.

Sagen er, at jeg nu som 48-årig er nået dertil, at det vist er på tide at holde op med at ryge. I det stykke er Kristian – min søn – bestemt enig med mig, ligesom hans to yngre søstre er det. Ingen af dem er heldigvis nogensinde begyndt at ryge, så de har flittigt opfordret mig til at lægge den usunde uvane på hylden.

Heller ikke min kone har været ryger sådan for alvor, men hun har nu aldrig ligefrem skældt ud over min uvane, for hun vidste jo, hvad hun gik ind til, da vi giftede os for 25 år siden.

Og ja, det var faktisk vores sølvbryllup, som jeg valgte at bruge som anledning til endnu et forsøg på at lægge tobakken fra mig. Det er nu godt fire måneder siden, og om ikke andet er det i hvert fald ny rekord for mig. Så længe er det hidtil aldrig lykkedes mig helt at holde mig fra smøgerne, som jeg nok må indrømme, at jeg har været temmelig afhængig af.

Coaching

De første gange jeg læste eller hørte om e-Cigaretter, må jeg nok erkende, at jeg var meget skeptisk, men på min arbejdsplads er der efterhånden nogle stykker, som er holdt op med at ryge og i stedet klarer sig med at dampe løs på en elektronisk cigaret. Og de bedyrer alle sammen, at det er en virkelig god erstatning, så de stort set ikke savner de rigtige cigaretter.

Så nu er jeg som sagt også med på bølgen. Jeg læser naturligvis også om, at det slet ikke er sikkert, at det er mindre usundt at bruge den type erstatning end almindeligs smøger, men det interesserer mig faktisk ikke så meget, for jeg har besluttet, at min eCigaret skal være en midlertidig foranstaltning, så jeg over tid også lægger den fra mig.

Men jeg er også overbevist om, at jeg ikke skal gå for hurtigt frem, for så vil risikoen for, at jeg får tilbagefald og begynder at ryge igen, være alt for stor. Derfor har jeg lagt en minutiøs plan for, hvordan jeg vil trappe helt ud af min tilværelse som e-ryger.

Det første halve år bruger jeg en god e-væske med et halvhøjt indhold af nikotin, så min krop ikke begynder at skrige i abstinenser på grund af den manglende, stimulerende gift fra cigaretterne. Det næste halve år vil jeg bruge e-væske med et lavt indhold af nikotin for langsomt at vænne kroppen til en tilstand, hvor den helt skal undvære giften.

Det tredje halvår vil jeg bruge væske helt uden nikotin, så jeg fortsat har fornemmelsen af at ryge. Og når det halve år så er gået, er jeg overbevist om, at jeg uden problemer helt kan vinke farvel til tilværelsen som ryger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Et fix med damp, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *