Der er dejligt på landet

Der tales meget om udkantsdanmark og flugten fra både landbruget og andre ikke by baserede erhverv. Og der er der også en forholdsvis stor centralisering, som foregår i disse år. Ja, faktisk er det jo ikke en udvikling som lige er begyndt. Men det er nok bare ved at være tydeligt for mange, at det er sådan det ser ud.

Udkantsområderne affolkes, hvilket medfører øget butiksdød og heraf endnu større problemer for den tilbageværende befolkning i områderne med at finde arbejde og dermed kunne opholde en fornuftig levestandard. Det er altså en selvforstærkende effekt, som er sat i gang. Og der skal både nytænkning og stor vilje til at få ændret denne udvikling.

Der skal skabes nogle tiltag, som kan trække folk til disse områder. Og det skal være med guleroden, at folk skal trækkes til. Stokkemetoden duer bare ikke til at tiltrække og fastholde folk i områderne. Det skal udnyttes, at randområderne har nogle ting at byde på, som ikke findes i storbyerne. Det er alt fra Vesterhavets susen og områdernes store mangfoldighed til landlig idyl med mulighederne for at opleve steder, dyr og produktionsformer, som ikke kan findes lige andre steder. Og landområderne har virkelig noget at byde på, hvis man bare kigger sig lidt omkring. Helt oplagt er naturligvis, at det da er meget skønnere at tage på ferie i et område med en skøn udsigt og nogle dejlige omgivelser. Et godt eksempel på dette er Nymarksminde, som f.eks. tilbyder bondegårdsferie på et helt fantastisk sted, med en atmosfære og ånd, som man ikke oplever lignende mange andre steder.

Og det er vigtigt, at der skabes sådanne steder, som udnytter udkantsområdernes særpræg til at tiltrække folk. For det er netop ved at tilbyde noget, som folk ikke har adgang til i deres dagligdag, at randområderne skal berettige og baseres deres fremtidige vækst og eksistens.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

One thought on “Der er dejligt på landet

  1. Ja, nu er jeg jo selv opvokset på landet, men må da også erkende, at jeg i mit voksne liv har valgt at bosætte mig i byen. Og det er der jo nok mange grunde til. Både nogen jeg har tænkt over og nogle, som er ubevidste. Men uanset hvad, så er det bare så superskønt, når man kommer udenfor byen og ud i naturen. Der er faktisk ikke noget bedre. Også selv om det kun er noget som sker en gang i mellem.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *