Charterrejser

aerial photography of airliner

Den længe ventede rejse er ved at nærme sig. Alle i huset glæder sig til at komme på sommerferie. I rejser på tirsdag. Så der er gang i den med vælge t-shirts, shorts, kjoler, skjorter og bukser. I er også ved at lave listen over de ting, som I skal nå at købe på mandag: Solbeskyttende creme, nye badebukser til den ældste søn, sandaler til dig selv mv. Listen bliver længere og længere. Du går lidt i panik. Kan du nå alle de indkøb på mandag? Du slår koldt vand i blodet og tænker, at det kan du godt. Alt skal være helt i orden, inden i skal på ferie i Grækenland.

Grækenland?

I havde kigget på mange forskellige rejser til Grækenland. De fleste gik til Kreta, Rhodos eller Kos. Det var mestendels charterrejser, som I havde set på. Men den der lidt samlebåndsagtige måde, som alle rejserne er skruet sammen på, gad I ikke rigtig. Du ved: Flybilletter, hotelværelser eller hotellejlighed og så en række tilbud om ekstra aktiviteter såsom kursus i græsk sprog eller fisketur på en ægte fiskekutter.

I ville gerne have en helt unik rejse – og helst også til et sted i Grækenland, som ikke er overrendt af danske turister. I fandt et lille rejsebureau, som har specialiseret sig i rejser til Grækenland. Her fandt I rejsen til Limnos, som ligger i det nordlige Ægæerhav. Ingen i Danmark har hørt om Limnos, så det blev jeres valg at rejse dertil. Bureauets repræsentant fortalte da også, at jo, øen har god infrastruktur og skønne strande. Det er mest grækere, der kommer dertil. Og det var nok det, der overbeviste jer om, at rejsen til Grækenland i år skal gå til Limnos. I vil jo gerne lære grækerne at kende – møde de græske turister, der kan sproget og eventuelt give jer nogle tips om, hvor er stranden god, eller hvor maden er lækker.

I lufthavnen

Du sidder i lufthavnen og venter på, at I bliver kaldt ud til jeres gate. Du er ankommet i lidt god tid. Men ventetiden bruger du på at iagttage andre rejsende. De skal ikke alle sammen på ferie – det kan du se. Der er unge mænd, som går hurtigt, men med et målrettet blik i øjnene. Businessmen (?). Der er enlige mødre, der rejser med småbørn, hvilket må være meget svært. Der er jo nogle mennesker, der er meget negative overfor småbørn på fly, fordi de kommer til at græde og skrige.
Selv skal du på charterferie. Helt alene. For første gang i 20 år. Efter skilsmissen er det den nye udfordring, du skal lære: At rejse alene. Uden en partner, som du kan dele de nye indtryk med.

Du kan selv – og billigt

Du ledte selv efter charterrejser på nettet og fandt en, der så spændende ud. Sicilien. Mafiaens hjemland. Etnas hjemland. Pastaens hjemland. Du glæder dig. Men er også nervøs. Hvordan vil det hele gå? Hvordan vil det være at skulle bestille mad på et spisested – alene? Hvordan vil sicilianerne se på dig, som kvinde – alene? Du har besluttet dig for, at det vil du ikke tænke på. Du vil nyde solen, maden og naturen, som du vil møde. Og måske vil du også møde søde mennesker. Det var en af grundene til, at du valgte en af de lidt dyrere charterrejser. Ikke sådan en af de der billige rejser, hvor du nærmest selv skal stå for alle arrangementerne. Nej, lidt luksus må du gerne give dig selv.

Så nu skal du ned til et skønt, lidt ukendt, sted på Sicilien. Det bliver spændende – og din beslutning om, at du vil være ligeglad med, hvad alle andre tænker om dig, er måske den bedste, fordi den frisætter dig til at gøre ting, som du nu skal til at lære.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *