Bliv verdensmester i brætspil!

Ligesom der under de olympiske lege år efter år dystes i mærkværdige sportsgrene, som man tænker “hvordan kan det være en sport og hvordan lykkes de med at finde så mange deltagere”, så er det lidt på samme måde med brætspillene. Brætspillere tilhører oftest en sub-kultur, hvor man ikke får tilkæmpet sig helt så mange spaltemillimeter som mange af de øvrige sportsgrene, men det skal du ikke lade dig narre af.

Der afholdes mesterskaber hvert år

Faktisk afholdes der hvert år både danske og internationale mesterskaber i de mest populære brætspil som f.eks. Ticket to Ride, Settlers, Agricola, Axis & Allies mv. Rigtig mange personer stiller op til sådan nogle mesterskaber og typisk har de hver især brugt hundredvis (eller tusindvis) af timer på at forberede sig på den store kamp.

Skak er det klassiske og kendte konkurrence-spil

Men det er subkulturen, på lidt højere plan er der skakspillet. Det klassiske og verdenskendte spil, hvor man ved hjælp af kløgt og taktik skal vælte den anden spillers konge er en meget prestigefyldt pris at kunne smykke sig med. Hvem kan ikke huske store navne som Gary Kasparov, Bobby Fischer og danske Bent Larsen.

Skak kan købes over alt og behøver ikke være dyrt

Selve udstyret til skak er nemt at komme til. Spillene kan købes i små rejseudgaver for helt ned til 30-40 kr. og op til spil til flere hundrede kroner. Se f.eks. skakudvalget her. Som du kan se er det i hvert fald ikke pengepungen, der sætter begrænsningen, hvis du ønsker et spil skak. Du kan i øvrigt med fordel kombinere et lidt billigere spil med en god grundbog i skakspil, så du får lagt rigtigt fra land.

Norsk verdensmester

Norge fik i øvrigt en skakverdensmester i efteråret 2013 og derfor har de gæve nordmænd stort set støvsuget det nordiske marked for skakspil. Der kan derfor forventes, at der går frem til sommeren 2014 inden det fulde sortiment igen finder vej ud i butikkerne. Rigtig god fornøjelse.

Find din egen interesse

Nu er det jo ikke sikkert, at det lige er skakspillet, som fanger din interesse. Men heldigvis er der mange andre brætspil, som du kan kaste dig over.

Og nu behøver det jo ikke at være fordi, at du nødvendigvis skal gå efter at blive verdensmester – mindre vil i de fleste tilfælde kunne gøre det. Men find et godt spil, som du finder interessant – det vil du kunne få megen god underholdning ud af.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Bliv verdensmester i brætspil!, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *