Blæk og toner til Canon

Det var tæt på at være vemodigt, da jeg for nylig traf beslutningen om at udskifte min gode gamle Canon printer med en ny. Det var faktisk ikke sådan, at den fejlede noget, og den har gennem flere år været en trofast følgesvend, der aldrig har givet problemer af nogen art.

Men udviklingen har gjort det nødvendigt at udskifte den. Det var nemlig så tilpas gammel, at den ikke havde trådløs forbindelse til de computere, vi i mit lille firma bruger i arbejdet. Og det gør det lidt besværligt, fordi vi ikke har noget netværk, og det ville være betydeligt dyrere at etablere et trådløst netværk end at købe en ny printer, som kan modtage signaler fra de forskellige bærbare computere trådløst.

Ny printer

Så jeg tog i byen for at købe en ny printer, der også er udstyret med det såkaldte Air print, så man kan printe ud direkte fra en smartphone eller for eksempel en iPad. Det vil spare mine to medarbejdere og mig for en masse tid, at vi ikke først skal overføre filer til den stationære computer, som er forbundet til printeren.

Det ærgrede mig lidt, at jeg havde oparbejdet et ganske pænt lager af blækpatroner til Canon, som nu er ubrugelige, fordi jeg valgte en printer af et andet fabrikat. Men pyt, det skal nok lykkes mig at finde en eller anden, der vil aftage de tre hele sæt printerpatroner, som jeg nu har i overskud, selvom det er muligt at købe billige patroner til Canon overalt.

Da jeg var inde for at købe den nye printer, fik jeg en meget instruktiv snak med indehaveren af den kontorforsyning, hvor jeg plejer at handle. Han spurgte grundigt ind til det behov, den nye printer skal leve op til, hvorefter han ikke var i tvivl om, hvilken model han ville anbefale.

En god anbefaling

Da jeg ikke selv har nogen egentlige præferencer med hensyn til fabrikat, valgte jeg at følge hans anbefaling, og jeg købte den model, som han mente ville passe perfekt til vores behov.

Jeg sikrede mig, at han altid vil have blækpatroner på lager til den type printer, for jeg gider ikke igen stå med flere sæt patroner, der bliver overflødige, hvis jeg igen skifter printer. Så jeg vil bare holde øje med den indikator på printeren, der fortæller, når blækniveauet er ved at være lavt, hvorefter jeg så kan købe et nyt sæt patroner.

Sælgeren gav mig i øvrigt et godt råd om altid at holde mig til originale printerpatroner. Man kan sagtens finde billige printerpatroner i forskellige webshops, og ret beset er der nok ikke noget i vejen med dem, men min erfaring er, at de oftest løber hurtigere tør for blæk end de originale patroner, og så er det jo så som så med besparelsen.

Han nævnte også, at der er en garanti på de originale blækpatroner til den printer, jeg nu købte, men man ikke skal forvente nogen garanti på de billige blækpatroner. Han hævdede, at han kendte til flere tilfælde, hvor den slags patroner ganske enkelt ikke havde virket fra starten af, og så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *